Historie

LelyPharma van 1997 tot vandaag

LelyPharma is een loonfabrikant. In 1997 startte het bedrijf haar activiteiten onder de naam LelyPenicillins BV. Het maakt dan nog louter penicilline houdende producten voor humane markt. In 1999 wijzigt de structuur en de naam van het bedrijf in LelyPharma BV. De veterinaire farmaceutische industrie wordt een tweede afzetmarkt. Naast penicilline houdende producten maken we ook andere antibiotica en overige medicijnen voor tal van aandoeningen en behandelingen. 

Door de samenwerking met gerenommeerde klanten uit de farmaceutische industrie bouwt LelyPharma vanaf 2001 haar activiteiten uit tot het huidige formaat. We opereren Internationaal. Voor vele producten geven we onze klanten de juiste ondersteuning bij het maken van de registratie dossiers in het Europese format. 

In 2008 verdubbelt het oppervlak van het bedrijf door de aankoop van het magazijn in het naastgelegen pand. In 2013 bouwt LelyPharma op deze plaats een tweede cleanroom van 600 m2. De state of the art cleanroom is penicilline dedicated en bij uitstek geschikt voor de productie van vochtgevoelige en  penicilline houdende producten  zoals de combinatie van amoxicilline/clavulaanzuur. Zij verhoogt onze  flexibiliteit voor al onze afnemers. 

Het personeelsbestand is in de loop der jaren flink gegroeid. In 1999, bij de naamswijziging naar LelyPharma BV, werken er 10 mensen voor het bedrijf. Inmiddels vormen we een team van meer dan 50 toegewijde medewerkers. Ons full size laboratorium telt 11 medewerkers. Er werken drie apothekers in ons bedrijf, die de kwaliteit van onze leveringen kunnen garanderen. Toch blijven de lijnen kort. Onze groei zet gestaag door.

In 2013 wordt de humane vergunning van LelyPharma uitgebreid naar een volledige vergunning, naast de penicilline bevattende producten mogen wij nu ook andersoortige poeders, capsules en tabletten voor de humane markt produceren.