Kwaliteitscontrole

Voor alle producten wordt de kwaliteitscontrole intern uitgevoerd door ons goed uitgeruste chemisch-fysisch laboratorium. Naast reguliere kwaliteitscontrole kunnen ook validatiestudies ene stabiliteitsstudies onder verschillende omstandigheden ingezet en uitgevoerd worden.

In drie stappen
1. Kwaliteitscontrole begint met onderzoek naar de grondstoffen die we gebruiken volgens de geldende pharmacopoeia. Het gaat dan om zowel de actieve stoffen als de hulpstoffen. 
2. Vervolgens leggen we voor de good manufacturing practices elke stap in het gevalideerde productieproces van een medicijn formeel vast in een protocol.  Intern controleren we of de procedures goed worden gevolgd.
3. De derde stap van het kwaliteitsmanagement is de analyse van de eindproducten met gevalideerde analysemethoden uitgevoerd op gekwalificeerder apparatuur. 

Op het laboratorium van LelyPharma doen we het werk met 11 gekwalificeerde mensen. Ze hebben allemaal een laboratorium opleiding. De meeste mensen hebben een analytisch-chemische achtergrond. Het merendeel heeft een hogere opleiding gevolgd.