Home » Over Lelypharma

Over Lelypharma

De productie van medicijnen vraagt om betrouwbaarheid, precisie en nauwgezette procedures. Als gerenommeerde Nederlandse producent is dat voor ons vanzelfsprekend. De mensen van LelyPharma beheersen hun vak als geen ander. Maar we willen méér voor u doen. We hebben een ondernemende en creatieve instelling. We werken graag met u samen. De lijnen zijn kort. We zijn er op ingesteld een antwoord te bieden op al uw bijzondere en spoedeisende  vragen. Is een van uw producten binnenkort niet meer uit voorraad leverbaar? Dan stellen we alles in het werk om u snel een oplossing te bieden. Probeer het uit, en u zult positief verrast zijn. Over de service. Over de prijs. Over de snelheid en de creatieve oplossingen. Word net zo tevreden als onze klanten.

Lelypharma als werkgever
Lelypharma als werkgever

Visie

One world, many opportunities

Europa wordt steeds meer één markt. Dat biedt mogelijkheden om uw afzetmarkt te vergroten. LelyPharma staat u graag terzijde. Met onderzoek, ontwikkeling en al het werk dat nodig is voor uw registraties. LelyPharma is erin gespecialiseerd om medicijnen te verpakken in elk gewenste vorm en van informatie te voorzien in verschillende talen en voor verschillende landen. Uw Europese producent bij uitstek!

Onze klanten verkopen de producten die wij voor ze maken wereldwijd. Wij helpen met de productie-gerelateerde documenten en certificaten voor de registraties. En wij produceren, verpakken en verzenden, indien gewenst de medicijnen turn key voor onze klanten.

Historie

LelyPharma van 1997 tot vandaag

LelyPharma is een loonfabrikant. In 1997 startte het bedrijf haar activiteiten onder de naam LelyPenicillins BV. Het maakt dan nog louter penicilline houdende producten voor humane markt. In 1999 wijzigt de structuur en de naam van het bedrijf in LelyPharma BV. De veterinaire farmaceutische industrie wordt een tweede afzetmarkt. Naast penicilline houdende producten maken we ook andere antibiotica en overige medicijnen voor tal van aandoeningen en behandelingen. 

Door de samenwerking met gerenommeerde klanten uit de farmaceutische industrie bouwt LelyPharma vanaf 2001 haar activiteiten uit tot het huidige formaat. We opereren Internationaal. Voor vele producten geven we onze klanten de juiste ondersteuning bij het maken van de registratie dossiers in het Europese format. 

In 2008 verdubbelt het oppervlak van het bedrijf door de aankoop van het magazijn in het naastgelegen pand. In 2013 bouwt LelyPharma op deze plaats een tweede cleanroom van 600 m2. De state of the art cleanroom is penicilline dedicated en bij uitstek geschikt voor de productie van vochtgevoelige en  penicilline houdende producten  zoals de combinatie van amoxicilline/clavulaanzuur. Zij verhoogt onze  flexibiliteit voor al onze afnemers. 

Het personeelsbestand is in de loop der jaren flink gegroeid. In 1999, bij de naamswijziging naar LelyPharma BV, werken er 10 mensen voor het bedrijf. Inmiddels vormen we een team van meer dan 50 toegewijde medewerkers. Ons full size laboratorium telt 11 medewerkers. Er werken drie apothekers in ons bedrijf, die de kwaliteit van onze leveringen kunnen garanderen. Toch blijven de lijnen kort. Onze groei zet gestaag door.

In 2013 wordt de humane vergunning van LelyPharma uitgebreid naar een volledige vergunning, naast de penicilline bevattende producten mogen wij nu ook andersoortige poeders, capsules en tabletten voor de humane markt produceren. 

Lelypharma als werkgever

Waarom LelyPharma

  • Flexibel
  • Efficiënt: weinig overhead, gunstige prijs
  • Snelle respons – korte levertijden
  • Mensen die meedenken: direct in gesprek over de oplossing
  • Kwaliteit: de hoogste standaard voor uw producten
  • Geen eigen producten: geen conflict of interest

Volgens klanten

‘Grootse prestaties om producten te leveren’ – Johannes Jakobs van Vet Schroeder + Tollisan
“Vet-Schroeder + Tollisan maakt gezondheidsprodukten voor postduiven. We richten ons vooral op herstel van maag-darmfuncties en de ademhalingsorganen. Ons bedrijf is verhuisd van Duitsland naar Nederland. We exporteren onze producten vanuit Kerkrade over de hele wereld. Met name in China is de duivensport ‘booming’ en groeit de behoefte aan onze producten.

LelyPharma maakt verschillende gezondheidsproducten voor ons die wij wereldwijd kunnen afzetten. Het bedrijf denkt enorm goed met ons mee. Wijzelf bepalen de samenstelling van onze producten. Samen bespreken we hoe we die producten kunnen maken. Zij ontwikkelen dan een product met uitstekende eigenschappen voor wat betreft de houdbaarheid en de oplosbaarheid. LelyPharma levert grootse prestaties om die producten te leveren. De kwaliteit van de producten is altijd super.
In het overleg zijn de lijnen kort. Je komt direct bij de juiste persoon. Ook bij spoedvragen helpen ze je waar ze dat kunnen.”

‘Flexibel en snel. Ze doen meteen wat met de wensen die je hebt ’ – Sebastiaan Tesink van AST Farma
‘Flexibel en snel’
“AST Farma voert een assortiment van meer dan 150 diergeneesmiddelen. LelyPharma produceert alle tabletten voor ons. In de nieuwe cleanroom maken zij ook tabletten met amoxycilline/clavulaanzuur voor ons. LelyPharma is flexibel en reageert snel. We kunnen met kleinere hoeveelheden bij ze terecht. Omdat we voor een deel op kleine markten actief zijn, is dat een groot voordeel. LelyPharma maakt in principe alles. Slow release of gecoate tabletten, ze kunnen alles in principe maken en dat is heel plezierig. Ook met verpakkingen zijn ze heel flexibel. Ze verzorgen veel verschillende zendingen – klein en groot – naar de meest uiteenlopende landen.

De laatste jaren is LelyPharma steeds sterker geworden in productontwikkeling, onderzoeken en stabiliteitsstudies. De eisen vanuit regelgeving gaan verder omhoog. Rapportages en certificaten worden steeds belangrijker en uitgebreider. Bij dat werk ondersteunen ze ons uitstekend.
De sfeer is open. We bespreken alles met elkaar en de mensen van LelyPharma pakken suggesties en vragen snel op. Ze doen meteen wat met de wensen die je hebt. Prima!”

Sebastiaan Tesink van AST Farma